För att uppskatta dessa bilder på rätt sätt behöver vi förstå mörkret. Vi behöver förstå mörkret från ett jordiskt perspektiv.

För att uppskatta dessa bilder på rätt sätt behöver vi förstå mörkret. Vi behöver förstå mörkret från ett jordiskt perspektiv. Är du på jorden i en fysisk kropp så finns ett mörker. Det finns inte nyanser av mörker, det finns ej heller olika dimensioner av mörker. Det finns Svart. Som kvalitet är svart solid på det viset att svart skapar inga skuggor. Svart släpper inte ifrån sig några löften eller aningar. Svart skapar inga relationella gråzooner. Svart är jorden. Jorden är Svart. Svart är en kvalitet ni kan utforska när ni befinner er i en fysisk kropp på jorden. Det är en kvalitet som finns i Gaias djup. Men så behöver ni urskilja detta mörker – som inte skapar några skuggor – med det mörker som lever i det transparenta, som väver sina trådar i skymningen. Detta mörker är nyanser, ja detta mörker lever i nyansernas rike. Vi ser nyanser av brunt, nyanser av grått, nyanser av blått, vi ser hur de väsen som lever i detta nyansernas mörker susar runt er gestalt. Från ett energiperspektiv skulle vi råda er att fylla er med svart. Ja mycket av era dystra tankar, era rädslor och begräsningar skapas i det transparenta – i nyanser av grått, i nyanser av brunt. När er själ omringas av dessa väsen som lever i det transparenta kan ni lätt drabbas av vemod och kraftlöshet. Svart är det mörker som skyddar er från tvivel, ja skyddar er från att fastna i ett konstant skymningsland. Ja vi skulle säga att ni egentligen inte känner jordens mörker, vi skulle säga att ni vet alldeles för lite om ”Den Svarta” och vi skulle säga att ni blandar ihop tyngden som kommer ur det transparanta mörkret med tyngden som kommer ur svart. Tyngden som kommer ur svart ger er spänst i stegen. Döden är inte svart. Döden är transparent, är nyanser av mörker, nyanser av ljus. Och så är det med ljuset, att ljuset är nyanser. Ljusvärlden spelar i nyanser. Ljuset behöver urskiljas och genomskådas. Du behöver lära dig se och känna igen olika nyanser av ljus. Ljuset lär vi känna genom att lyssna på alla nyanser. Mörkret lär vi känna genom att lyssna på svart, på en färg. Och detta kan tyckas märkligt för er – just för att på jorden är allt upp och ner – men på jorden gäller att Svart som energi är hel. På jorden behöver ni det svarta för att kunna hantera nyanserna av ljus som lever i det transparenta.
Vi ser här att Hilma har målat jorden från ett jordiskt perspektiv. Ja egentligen som Gaia ser ut inifrån. Gaias ursprung är svart, är den unika ädelmetallen svart. En mycket speciell kvalitet som i sig innehåller alla regnbågens färger. Ja det är Gaia som vi ser gestaltad i den här bilden. Hennes kärna som är svart och hennes baksida som strålar i regnbågens färger. Så vacker är Gaia. Ja även i en sådan stiliserad bild som denna så anar vi hennes skönhet, ja alla bilder i denna serie speglar Gaia från olika vinklar. Så stor och vacker är det väsen som ÄR jorden. Att hon inte skapar några skuggor. Att hon är svart och alla regnbågens färger samtidigt. Det är stort. Ja det är en stor sak och en nåd att leva i en fysisk kropp på jorden. Hilmas styrka som konstnär som vi ser det är att hon målar utifrån en fysisk dimension, utifrån kroppens verklighet. Så är denna bild ett uttryck för Gaia som jordisk kropp.Hilma_af_Klint_gaia1hilmaafklintGaia2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *