Kan ni fånga Erisvinden rätt så finns möjligheter att ta riktigt stora kliv in i framtiden

Jag har så svårt med jordningen. Hur jag än anstränger mig att nå jordcentrum så hittar jag inte. Också kunder klagar på jordningen, hur de tappar kontakten med sig själva, hur de inte når in i kontakt med Gaia. Så stegvis med olika tekniker börjar jag med hjärtat – för att sedan om det går återigen öppna den eteriska jordningen in mot Gaia. Ett perspektiv på vad som sker går att finna i planeternas rörelser runt solen. Ett perspektiv – av många. Det är sannerligen inte lätt just nu att genomskåda väven.

För att närma oss ett astrologiskt perspektiv på energiflödet just nu så behöver vi fördjupa oss i Eris. Eris är en kentaur med en omloppsbana runt solen på över 500 år – således för att närma sig Eris behöver människans medvetande transcenderas och överleva en mansålder – ja överleva fem mansåldrar, fem generationer. Så när vi pratar om Eris pratar vi egentligen om vinden som stormar ut ur hennes kraftfält, vi pratar om Erisvinden som transcenderar det individuella medvetandet till kollektiva kraftfält. Vi pratar om ”den femte generationens kraftfält”
Vad är det för konstellation Eris är aktiv i?
Vi har Eris 22 grader i Väduren i direkt opposition till Jupiter som är retrograd 22 grader i Vågen. Eris aktiverar Vädurens grundenergi och väcker rörelser som mullrar under ytan och som innehåller potential till långsiktig förändring. Väduren är i grunden en positiv placering av Eris men utmanar individen på så vis att konsekvenserna av en handling, en aktivitet lyfts ut ur nuet och placeras in i framtiden, ja fem generationer framöver. Därmed förlorar individen kontakten med det vi kan kalla ”instant karma” den omedelbara speglingen trubbas av och det uppstår egentligen stora hålrum mellan handling och konsekvens. Detta kan skapa oro och till viss del kaos då resultatet av individuella ansträngningar inte märks direkt – mängder av upparbetad kapacitet flyttas långt in i framtiden. Så står Eris denna vecka i direkt opposition till Jupiter som är retrograd i Vågen. Vi lider med Jupiter när Eris tvingar fram en obeslutsamhet, en ambivalens som ingen riskanalys i världen egentligen kan stärka. Eris skapar i Jupiter den svåra upplevelsen att behöva välja mellan två dåliga val. Vad som ytterligare sker under de närmsta dagarna är att Mars vandrar in i en konjunktion med Eris och förstärker oppositionen. Detta sker den 28 februari och i samband med det kan ni komma att uppleva en enorm kraftutveckling, att ni får kontakt med en oväntad kraftkälla som ger er stark vind i seglen. Mars upplever under en tid kapacitet att inte bara förverkliga sina egna visioner utan även visioner som omfattar hela mänskligheten. Tyvärr när denna kraftutveckling sker aktiveras också Jupiter som ger Mars en dålig magkänsla. Som hindrar expansionen. Magkänslan håller i sig och gör Mars osäker.
Hur kan vi möta denna aspekt på bästa sätt?
Det viktiga när ni hanterar Eris är modet att kasta sig ut i det okända och låta vinden ta tag i era segel. Kan ni fånga Erisvinden rätt så finns möjligheter att ta riktigt stora kliv in i framtiden. Just i denna aspekt rekommenderar vi att ni övervinner en ambivalens med vetskap om att det finns inga konsekvensanalyser som kan styra upp ett beslut. Just nu saknas yttre speglingar och det gäller att inte förvänta sig feedback på sina handlingar – utmaningen är att lyssna inåt mot den kanske plågade magkänslan. När Eris är aktiverad är det nästan omöjligt att förvänta sig relevanta speglingar från omvärlden – det viktiga är att lyssna på den egna magkänslan och lyfta upp intuitionen till hjärtat. Men så sker ytterligare en komplexitet och det är att Uranus också hinner ikapp Eris och ställer sig i konjunktion. Denna konjunktion är exakt den 27 februari. Eris gör Uranus ryckig och övertänd, ja Uranus blir högspänd och brännhet och tappar egentligen sin rörlighet och sitt ibland charmiga intellekt. Från ett perspektiv inspireras Uranus till dålig problemlösning – utan magkänsla, utan kontakt med hjärtat. Om ni befinner i en sådan situation så ber vi er att backa tillbaka några steg. Det är inte bra att inspireras till dåliga beslut som får konsekvenser för fem generationer framöver. Det viktiga i dessa skulle vi säga svåra tider är att ni återknyter kontakten med hjärtat och via hjärtat jordar kroppen. Erisvinden i konjunktion med Mars och Uranus i opposition till Jupiter drar er bort från jordcentrum. Hjärtat är den kraft som kan skära igenom komplexiteten och trots allt skapa ett lugn i stormen, trots allt hjälpa er att koncentrera er på de små tingen. Och ändå! Mitt i vardagen ser vi att Erisvinden välter de små tingen. Då gäller att låta stormen passera och hitta en teknik att flyta med strömmen. Det är sannerligen utmanande tider som dessa aspekter iscensätter. Så och på jorden.

Eris

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *