Sällan ser vi Jupiter så låst som i denna aspekt. Jupiter befinner sig ”between a rock and a hard place”

I går stannade Jupiter. Jag märkte det tydligt – plötsligt var det svårt att andas – som om jag hade fyra lungor men andades bara med två. Det gick ju bra att andas med två lungor – men ändå var det ju två som inte fungerade. Som om jag plötsligt gick på halvfart. En märkvärdig upplevelse. Det visar sig att Jupiter som är i Vågen kvadrerar Vesta i Kräftan och opponerar Uranus i Väduren. Av någon anledning andades jag in Jupiter som stannande – för att nu börja röra sig retrograd fram till andra veckan i juni.

Hur läser jag den här aspekten?

Här framträder Vesta. Det är asteroiden Vesta som på sätt och vis skapar dynamik i den här aspekten och drar i Jupiter och Saturnus. Med vad är det som egentligen drar? Vesta är alltid lite illa till mods i kräftan – hon är inte en moderlig och trygghetssökande kraft – hon är inte en kraft som söker stillhet och jordnära värme. Vesta är en feminin aspekt som lämnat hemmet och vet att världen är hård och krävande – hon har ställt sig i strålkastarljuset för att synas – men hon ser ingen i publiken. Hon ser egentligen bara ett mörker. Det är Vestas inre upplevelse att bli betraktad som ett fenomen, som ett objekt utan att själv kunna bruka sina ögon, utan förmåga till eget seende. Vad Vesta visar i strålkastarljuset är ett leende – men egentligen är det tänderna hon visar –Vestas leende är ofta ett grin – ett leende som biter sig fast. Vesta biter hårt så att kräftans skal krossas – det tunna räkskalet fastnar i leendet och krossar alla illusioner om trygghet och sä kerhet. Så speglar Vesta i kräftan själsliga inre tillstånd som skakar galler, som behöver slå sig fri.

Uranus?

Uranus som står 23 grader i Väduren i kvadratur till Vesta utmanar Vesta längre ut i strålkastarljuset – Uranus fördriver henne egentligen bort från tryggheten och uppmuntrar henne att tänka utanför boxen – utanför en tänkt trygghet. Tyvärr är inte Vesta skolad att tänka utanför boxen – hon blir utmanad på så vis att hon känner sig kritiserad. När Vesta känner sig kritiserad hånflinar hot mot det hon uppfattar som konservativt och kan gå vilse i sig själv på så vis att hon ”tror” hon är starkare och friare än hon egentligen är. Vesta utmanar er att möta era trygghetsbehov.  Samtidig ser vi att Uranus i kvadratur till Vesta blir låst i sin rörelsefrihet. Hur fri än Uranus är i sitt ”normal tillstånd” så vandrar hans tankar mot Vesta och skapar brist på rörelse.

Mellan dessa krafter: Uranus lite frustrerande frihetslängtan och Vestas bitande förrakt mot konservativa idéer i kombination med ett avståndstagande från trygghet står Jupiter i Vågen. Jupiter hamnar i en extrem beslutsångest. Sällan ser vi Jupiter så låst som i denna aspekt. Jupiter befinner sig ”between a rock and a hard place” Det som Jupiter med sin sociala intelligens brukar hantera låser sig nu rejält. När Uranus inte lyckas förmedla verkliga speglingar av möjligheter så förminskas Jupiter. Den stora estradören och talaren som kommunicerar välvilja i det sociala – drar sig tillbaka. En sådan olycka när Jupiter drar sig tillbaka i Vågen. Ty just i det tecknet tenderar Jupiter att kunna balansera gott i det mellanmänskliga. Vi skulle säga att när Jupiter drar sig tillbaka i Vågen stannar till viss del ett naturligt informationsflöde som behøvs för att kunna ta rätt beslut. En sådan beslutsångest skådar vi sällan – men vi ser den i Vågen nä r Jupiter stannar i Vågen för att sedan gå baklänges. Det blir svårt då att lyssna på magkänslan – svårt att få rätt kontakt med vägen.

Hur bemöter vi bäst Jupiter i Vågen?

När upplevelsen av att hamna i låsta lägen eskalerar behöver ni förstå något om beslutsprocesser och ni behöver förstå något om tålamod. Ni behöver förstå att vänta på rätt sätt.

Om vi nu hamnar ”between a rock and a hard place”..

Det kommer ni att göra. Utmaningen är att göra en kullerbytta och hitta en tredje väg, en tredje möjlighet, en tredje person. Så utmanar Jupiter retrograd i Vågen att leta ovanliga lösningar – detta är den tid då ni gör ett RYCK och förflyttar er tyngdpunkt till en helt annan plats i kroppen. Detta är den tid då ni ser att den enda lösningen på en situation är att göra något ni aldrig förr trott er kunna göra. Så utmanande är Jupiter retrograd i vågen.

Retrograden släpper i juni…

Ja denna vår präglas av att stå i och leva genom beslutsprocesser – viktiga beslut, beslut som är svåra att ta, svåra att egentligen hitta. Och då gäller rådet – om ni inte har kontakt med magkänslan som kommunicerar Ja eller Nej finns två saker att göra. Öppna kontakten till magkänslan/intuitionen eller vänta med att ta beslut. Denna tid präglas annars av möjligheten att fatta fel beslut. Så vi råder er att skärpa era sinnen och lyssna. Varje detalj är viktig, varje handrörelse, formulering, ögonkast. Läs situationen och fråga magen Go? or No Go?

Jupiter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *