När hjärtat förlöses får det en röst, en stämma som ljudar med en särskild vibration

Jag fortsätter min process med att ”öppna” Hilma af Klints bilder. Jag börjar ana att de innehåller en transformationsprocess, att de kan vara vägledande som en visuell och energigivande inspiration för viktiga utvecklingssteg i vår tid. Hilma-af-klint-blåvinge1

Vad är det Hilma har målat här?
Detta är en tydlig bild av Blåvinge, den första frekvenshöjningen av fjärilsenergi i det öppna hjärtat. När hjärtat förlöses får det en röst, en stämma som ljudar med en särskild vibration. Denna första stämma är Blåvinges stämma, är ljud som skapas ur hennes vingslag. Detta är en mycket vacker process. När hjärtat börjar vibrera i Blåvinges frekvens fylls hela er eterkropp med en vacker blomliknande dans. Denna process är en ljud och klangprocess, ja det är från en vinkel en process som resonerar med aum-ljudet. Det finns en uråldrig klangvisdom i detta ljud, i detta gamla mantra som sjungits (och sjungs) över världen, ja denna aumklang liknar en stämgaffel som stämmer ditt fysiska instrument, som stämmer det vi kallar klangmänniskan in i denna hjärtats första frekvens.
Hur läser vi denna bild av Blåvinge?
Ni ser fjärilsvingarna, att de liksom fladdrar, att Hilma har målat vibrationen som vita böljande strängar. Detta är en bild av Blåvinges klang, av vingslagen, av rörelse som aum-ljudet skapar. När vi sedan ser på fjärilskroppen ser vi hur klangsträngarna håller en balans. Titta på den översta fjärilskroppen, ja det som skulle kunna vara fjärilens huvud, där har Hilma avbildat ett kors. Det är bilden av människans balanserade mellan den vertikala och den horisontala strömmen, det är bilden av människans öde att vara utsträckt mellan den vertikala och den horisontala riktningen. Fjärilens kropp håller balansen medan vingarna höjer frekvensen.
Varför avbildas Blåvinge som blå och gul?
Det är bilden av just de horisontala och de vertikala strömmarna. Hjärtat är mittpunkten där dessa strömmar möts.
Hur kan vi arbeta med denna bild?
Låt denna bild strömma mot er och möt bildens energi med aum-ljudet. Det är en fantastisk musikalisk upplevelse när Blåvinges energi kombineras med aum-ljudet. Men se! Det finns fler bilder som beskriver denna process. (Se bilden nedan) Detta är en underbar bild där Blåvinges rätta färg lyser i bakgrunden. Det vi ser centralt i denna bild är halschakrat som ljudar, som tonar. Här har den svarta svanen lämnat den mänskliga kroppen och vi ser i mitten en version av tecknet aum. Vi kan sedan följa klangströmmarna från båda sidor och ja vi kan riktigt känna vibrationen. Detta är en stilistisk bild av halschakrat när du låter aum-vibartionen ljuda. Ovanför ljudklangen har Hilma målat Blåvinges dans runt människan. Det är en vacker blomdans, en bild av hjärtats första frekvenshöjning. Detta är första steget bort från separationen mot föreningen.
Hur kan vi låta denna bild verka på oss?
Upplev den tillsammans med bilden av Blåvinge och känn klangen. Båda dessa bilder stärker er klangmänniska. Detta är bilder att ljuda framför, att låta aum-ljudet stärka balansen i hjärtat.

hilma_af_klint blåvinge i arbete

 

2 reaktion på “När hjärtat förlöses får det en röst, en stämma som ljudar med en särskild vibration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *